The House as was—2005—view from the north

The-House-as-was-N-facadeThis view of the back of the property clearly shows the ‘ruin’ end on the right of the photo. The roof had long since fallen in and with no floor or attic joists holding the walls together, they had become very unstable. Sometime around the late 1980s, a local mason had safeguarded the rest of this part of the building by building a blockwork wall (position A in the image) across the middle and re-roofing the half seen left of centre. The wall at position C in the image was leaning outwards and was demolished to within 2 metres of the gable end.

The camera position roughly corresponds  to where the fosse septique and sand filter are now situated

Here are two little thumbnails taken in 2002 showing how overgrown the property had become. You can just see me through the stone opening standing in what is now the front courtyard, at position B in the top photo.

the overgrown garden 2002ruin 2002

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s